Palauta arvosi!

Shine bright like a diamond… musiikkikappale, jonka olet kuullut radiosta jo varmaan lukemattomia kertoja… Mutta loistatko Sinä kuin timantti, joka oikeasti olet? Uskallatko edes loistaa? Vai onko parempi leikkiä vaatimatonta ja vähemmän loisteliasta, jotta tulisi helpommin hyväksytyksi?

Kun pieni ihminen syntyy tänne maailmaan, se tietää olevansa mittaamattoman arvokas ja ihmeellisen täydellinen Yksilö, jolla on tärkeä Elämäntehtävä. Se on kuin loistelias ja ainutlaatuinen Timantti, jonka särmät on hiottu tarkoituksenmukaisesti niin, että Valo loistaa siitä aivan erityisellä tavalla. Mitään virhettä ei ole tapahtunut ”suunnittelu- ja hiontavaiheessa”, vaan kaikki on juuri kuten pitääkin olla. Pieni Timantti on täynnä rakkautta, elämäniloa, energiaa ja intoa alkaa kokea juuri alkanutta elämäänsä. Kaikki muutkin täällä ovat timantteja, mutta koskaan koko maailmankaikkeuden historiassa ei ole ollut samalla tavalla hiottua timanttia, eikä koskaan tule olemaan, kuin tuo yksi ainoa uniikki Timantti. Sitä ei voi verrata muihin timantteihin, koska kaikki ovat keskenään erilaisia ja tarvetta vertailuun ei edes ole. Jokaiselle on tilaa loistaa juuri niin kirkkaana kuin ikinä itse vain haluaa.

Kaikki timantit eivät kuitenkaan päädy jalokivikauppiaalle, vaan monet syntyvät perheeseen, jossa on oma haasteellinen dynamiikkansa ja vanhemmilla omat lapsuuden traumansa ja arkipäivän haasteensa. Ehkä lapsia ei kuulu kehua ettei ne ylpisty, tai ne voivat juuri ja juuri näkyä, mutta eivät saa kuulua… Pieni Timantti saakin alkaa kuulla olevansa ärsyttävä rasite ja turhake, huonompi kaikessa kuin sisaruksensa, hyväksytty ja arvokas vain silloin kuin on kiltti, ahkera ja pärjää koulussa… ”Mikä säkin luulet olevasi!!?! Tollanen lasinsirpale!!”

Ensimmäisen kerran kun Timantti saa kuulla olevansa lasinsirpale, se lähinnä hämmästyy moista kommenttia. Se tietää mikä ja kuka oikeasti on, joten tuo kommentti jää omaan arvoonsa. Ajan kuluessa Timantti saa kuitenkin enemmänkin kuulla vihaisia ja halveksivia haukkumisia omasta kuvitellusta timanttimaisuudestaan ja se alkaa miettiä jos se oikeasti onkin totta; jos tosiaan on vain luullut koko tämän ajan olevansa arvokas timantti ja tosiasiassa onkin onneton lasinsirpale?!

Koulussa joutuu pienen ääliöporukan silmätikuksi ihan mistä ”hyvästä” syystä tahansa ja päätyy kiusatuksi sekä ulkopuoliseksi. Joku opettajakin voi kommenteillaan muistuttaa aina välillä vuosien aikana miten huono sitä on, ihan kuin isoveljensä aiemmin. Nuori Timantti on nyt jo ihan varma siitä, että koska tulee kohdelluksi niin kurjasti koko ajan, ja kaikki muut eivät voi olla väärässä, niin Timantin täytyy tosiaan olla arvoton lasinsirpale. Miten noloa ja hävettävää, että on edes kuvitellut olevansa jotain hienoa ja ainutlaatuista… suorastaan naurettavaa!!

Niin tämä itsensä lasinsirpaleeksi kuvitteleva tarpoo läpi kouluvuodet, yksinäisenä ja itsensä tarpeettomaksi tuntevana. Jatkokoulutukseen ei välttämättä viitsi edes hakea kun ei sinne kuitenkaan pääse kun ”on vain tällainen”… parempi mennä johonkin töihin, hyvä jos jonnekin kelpaa… Parisuhteita tulee ja menee, kaikenlaisia alkoholisoituneita lasinsirpaleita, jotka kohtelevat juuri niinkuin toista lasinsirpaletta voi kohdella… parempi sekin kuin että olisi yksin… Itsestään huolehtiminen jää aivan merkityksettömäksi ”naistenlehtien hömpäksi”, ja näin ollen liikunnasta tai terveellisestä ruokavaliosta ei ole tietoakaan… Sitä todella on kuin arvoton lasinsirpale; onneton, turhautunut ja itsetunto nollassa… ”Ei elämän kuulu olla tällaista!!!”

Ei niin.

Mikään timantti ei muutu lasiksi, vaikka joku sanoisikin niin. Ei vaikka sanojana olisi omat vanhemmat, perhe, sukulaiset, opettaja, naapuri, tuttava, työnantaja tai oma kumppani. Vaikka miljoona ihmistä seisoisi timantin ympärillä ja osoittaisi sitä sormella, se ei siitä lasiksi muutu!
Pieni Timantti on kuitenkin vielä niin vaikutuksille altis, että jos auktoriteetit, kuten vanhemmat, sukulaiset tai vanhemmat sisarukset, kyseenalaistavat sen arvon, niin hyvin pian alkaa uskoa sen olevan totta. Monet kommentit ja kokemukset vahvistavat asian olevan niin ja kyseenalaistamatta pieni Timantti luulee tosiaan olevansa arvoton lasinsirpale. Tämä täysin väärä uskomus ja suuri virhe kantaa pahimmillaan läpi koko loppuelämän. Sen ei tarvitse olla niin, eikä kuulukaan olla!

Jokainen meistä on Timantti. Ainutlaatuisella tavalla hiottu Timantti, jolla on omat Oppiläksynsä ja Elämäntehtävänsä. Kukaan ei tänne synny sattumalta ja kaikella on tarkoituksensa, myös niillä särmillä. Vaatii kovaa painetta, että hiilestä puristuu täydellisen loistelias timantti. Älä ole menneiden uskomusten vanki, sillä ne ovat juuri ja ainoastaan vain niitä, uskomuksia! Anna menneiden paineiden olla, jätä ne omaan arvoonsa. Huomaa miten itse olet uskonut kaiken sen mitä sinulle on sanottu. Näitä lannistavia kommentteja ei ole aikoinaan sanottu rakkaudella ja ystävyydellä, joten ne voi viimeinkin jättää omaan arvoonsa. Ainoa asia millä NYT ja tästä eteenpäin on merkitystä, on se mitä Sinä uskot. Mikä on Sinun totuutesi, koska sen mukaan luot oman todellisuutesi ja vedät puoleesi kokemuksia ja ihmisiä, jotka vastaavat Sinun totuuttasi. Muista totuus; Sinä olet ainulaatuinen, rakastettava ja mittaamattoman arvokas Timantti! Ala elää ja toimia sen mukaan, huolimatta siitä mitä olet tähän päivään saakka uskonut ja miten olet tähän saakka elänyt. Anna valon loistaa kaikista särmistäsi!
Shine bright like a diamond! ❤timantti