Sinä riität <3

Riittämättömyyden tunne. Tuo katala tuntemus, jonka takana on pelko siitä, ettei kelpaa omana ainutlaatuisena itsenään ja siksi on riski tulla hylätyksi. Pelko, joka saa yrittämään jatkuvasti vieläkin enemmän, paremmin, nopeammin ja tehokkaammin. Pelko, joka laittaa vertailemaan itseään ja tekemisiään muihin nähden, joka aiheuttaa kateutta, suorittamista, katkeruutta, stressiä, uupumista ja masennusta.

Siitä huolimatta, että on jo varhaislapsuudessa oppinut ja kokenut saavansa hyväksyntää vanhemmiltaan vain olemalla kiltti ja todella ahkera, ja oma arvo on määritetty suoritusten perusteella, se kaikki tapahtui kuitenkin vuosikymmeniä sitten, viime vuosituhannella. Se on ollut opittua käytöstä, jota ovat sävyttäneet kaikenlaiset uskomukset ja pienen lapsen tarve tulla hyväksytyksi ja toivottavasti myös rakastetuksi.

Nyt on 2018 puhjennut kukkaan, avaten lumiset terälehtensä aivan uusillekin unelmille, mahdollisuuksille ja toimintamalleille. Itsensä arvostaminen ja pipon löysentäminen armottoman kireästä sopivan napakaksi pienentää stressitasoa huomattavasti ja sitä kautta vaikuttaa sekä henkiseen että fyysiseen hyvinvointiin. Voit itse valita joka hetki mitä asiat sinulle merkitsevät ja miten valitset niihin suhtautuvasi. Hyväksymällä itse itsesi juuri sellaisena kuin olet, näytät muille esimerkkiä miten sinuun kuuluu suhtautua. Vaikka elämässäsi tai kehossasi olisikin osa-alueita, joihin et vielä ole täysin tyytyväinen ja tarkoituksenasi on tehdä niille jotain hyödyllistä, voit silti hyväksyä itsesi kaikkine ns. ”epätäydellisyyksineen”.

Tänään, vuoden 2018 ensimmäisenä kuukautena tilanne omassa elämässäsi ja kehosi hyvinvoinnissa on tämä, hyväksyä se ja sen jälkeen suunnitella mitä aiot kehittää ja parantaa, ja miten sen aiot toteuttaa. Ole reilu itsellesi, ja sille pienelle lapselle sisälläsi, muistaen, että täydellinen on vain mielikuva ja riittävän hyvä on lähes aina riittävän hyvää ❤

not perfect

Advertisement