Paras versio itsestä, Minä 2.0

Mitä jos ei aina odottaisi siihen asti, että vuosi vaihtuu ja pääsisi taas kerran kuplivassa innostuksessaan vannomaan itselle ja muille, miten aikoo heti seuraavasta päivästä lähtien tehdä suuria positiivisia muutoksia elämässään…?! Mitä jos yksinkertaisesti  joka aamu herätessään vain päättäisikin, että ”Tänään pyrin olemaan kaikkein paras versio itsestäni”. Painotus on sanalla ”pyrin”, ei ”yritän olla” tai ”aion olla”. Sanoilla on valtava merkitys ja siksi välillä ne kannattaa valita todella huolellisesti.
Jos yrität tehdä jotain, niin petaat jo tietäsi tulevalle epäonnistumiselle. Kuvittele, että aamulla huomaat keittiön lattialla astianpesukoneen ympärillä yhä laajenevan vesilammikon. Soitat samantien lähimpään kodinkonehuoltoon, jossa stressaantunut putkimies kertoo, että ”yritän ehtiä tulla vielä tänään”… Arvaa tuleeko?! Tai oletko koskaan ”yrittänyt juoda” kahvikupillisesi? Miten se sujui? Oliko siinä jotain erityisiä haasteita? Ei voi yrittää tehdä jotakin; joko tekee tai sitten ei tee, joko juo sen kahvin tai ei juo. Jos sanoo ”yrittävänsä tehdä parhaansa”, niin ehkä sillä valmistelee jo tulevaa epäonnistumistaan ja tällä tavalla pettymys, oma ja muiden, ei ole yhtä suuri kuin jos olisikin sanonut tekevänsä parhaansa.
Entä sitten jos aamulla herätessään into piukeana julkeasti vannoisikin ”Tänään aion olla kaikkein paras versio itsestäni!” Kymmenen minuuttia myöhemmin on keittiössä valmistamassa aamiaista, mutta meneekin hermo… lapseen… kumppaniin… koiraan… jääkaappiin, koska maito on loppu… Samantien alkaa kriittinen osa mielessä jäkättää siitä, miten taas ”tooooooosi upea paras versio itsestä, kesti jopa useita minuutteja… hitto mikä luuseri!!” Voi kuvitella millainen vaikutus tällä ajatusmallilla, uskomuksella ja kokemuksella on itsetuntoon ja minäkuvaan… Ja tämä oli vain yksi esimerkki. Itselle täytyy olla reilu ja realistinen asettamalla sellaisia tavoitteita, jotka ovat mahdollisia ja toteutettavissa, vaikka ne vaatisivatkin hieman työtä ja aikaa.
No mites sitten se alkuperäinen lempeän ystävällinen ”Tänään pyrin olemaan kaikkein paras versio itsestäni”? Kun pyrkii toimimaan tietyllä tavalla, niin lähestymistapa on inhimillinen ja positiivinen. Mitä kaikkea se pitäisi sisällään kohdallasi? Olisitko läsnäolevampi? Kärsivällisempi? Kannustavampi? Rakastavampi? Luottavaisempi? Rennompi? Arvostaisitko itseäsi enemmän? Missä kaikessa se näkyisi?
Jos ja kun illalla nukkumaan mennessään sitten toteaisikin, että ihan kaikilla osa-alueilla ei tainnutkaan mennä suunnitelmien mukaan… niin seuraavana aamuna on taas uusi mahdollisuus vähän kokeneempana edetä kohti samaista pyrkimystä. Me olemme kaikki täällä enemmän tai vähemmän keskeneräisiä, oppimassa ja kokemassa kuka mitäkin. Olemme kaikki uniikkeja, sinäkin, ja vain Sinä voit pyrkiä olemaan se paras versio Itsestäsi. On täysin tarpeetonta verrata itseään muihin kun heillä on omat oppiläksynsä ja kokemuksensa läpikäytävänään. Tee se, missä olet kaikkein paras; Ole aidosti oma itsesi, se päivittäin yhä vaan paraneva versio.
best
Advertisement